Grid Foam Roller

De foam roller is een onderdeel van self myofascial release techniek. De foam roll wordt gebruikt voor zelf massage. Door de verschillende noppen en vlakken en de dichtheid op de rol kun je variëren tussen de druk en effect die het geeft op je lichaam.

Een triggerpoint is een samentrekking van een klein deel van een spier. Deze triggerpoints kun je verwijderen door het geven van druk door middel van het eigen lichaamsgewicht op bijvoorbeeld een foam roller, stretchen alleen helpt niet.

Stel je hebt last van stram aanvoelende kuiten van intensief sporten, je gaat dan mogelijk compenseren en krijgt vervolgens nog meer klachten in andere delen van het lichaam, zoals de knie of onderrug, dit kan zelfs oplopen tot aan de schouders.

Door gebruik van de foam roll kun je die triggerpoints bewerken en oplossen. Dat is belangrijk omdat een triggerpoint zorgt voor een verminderde mobiliteit van de spier. Er kan een disbalans ontstaan in de belasting en belastbaarheid van het lichaam, wat kan leiden tot blessures.

De werking van de foam roller

De foam roller voelt aan als een sportmassage en de druk zorgt ervoor dat zenuwen en spieren ontspannen. Het bloed gaat beter stromen en er de spier kan meer zuurstof opnemen waardoor het lichaam (de spieren) zich beter kan herstellen. Met andere woorden, de foam roller kan:

• Triggerpoint’s verwijderen,
• De range of motion verbeteren
• De flexibiliteit van zowel spieren als lichaam verbeteren
• Blessures voorblijven
• Pijn verminderen
• Pijn verlichten, waardoor de spieren beter aanvoelen

Op de 1e plek is een sportmassage natuurlijk het beste! maar de foam roller heeft een mooie 2e plek veroverd. Het gebruik van de foam roller kan erg pijnlijk zijn, dit betekent dat je er veel profijt van zult hebben. Hoe aangenamer de behandeling met de foam roller voelt, hoe hoger de kwaliteit van je spieren.

Prijs: zie Tarieven.